apr
09:30 - 23:00
Nieuws -
Spannende eerste 2-uurs race van 2018!

Op 29 januari om 19:30 uur ging de eerste race van het seizoen van start. Dit was ook de eerste race van de Kartfabrique Cup 2018.

Na de rijdersbriefing begonnen de rijders aan de kwalificatie, die tweemaal werd verreden met tien rijders. Uiteindelijk pakte Fast for Fun de pole position met een geweldige tijd van 50.8. Na de kwalificatie hadden de rijders even tien minuten rust om zich voor te bereiden en te overleggen wie de race ging starten. Om 20:00 uur precies ging de race van start met de opwarmronde. Na de opwarmronde ging de race van start door middel van een rollende start. Voordat de race van start gegaan was, haalde het team van Bazen van de Sauna in voor de Nederlandse vlag gepasseerd te zijn. Daardoor hadden ze na één ronde gereden te hebben gelijk een Stop&Go te pakken. Niels, die de start voor zich genomen had voor Fast for Fun, hield zijn koppositie goed vast en verdedigde ijzersterk. Haarbosch Racing anticipeerde hier goed op in en wisselde erg vroeg, namelijk in ronde 14. Door deze slimme wissel kregen ze later tijdens de race de voorsprong in handen. Binnen een half uur werd er ook een Stop&Go penalty uitgedeeld aan Kemper Racing met kartnummer 34, voor het afbeuken van de rijder voor hem. Er achteraan gevolgd kwam een waarschuwing voor het team van Slootjes racing 2, helaas zag hij de waarschuwing aan voor een Stop&Go en kwam hij de pitstraat in. Nadat het eerste half uur voorbij gevlogen was, kwam er een beetje structuur in de race en vormden de posities zich. Na verloop van tijd kwam er een erg spannend duel tussen het team van Calimero Racing en Sam & Luca, die constant op elkaars bumper reden. Hieruit kwamen erg leuke duels en wist Calimero Racing onder leiding van Charles zijn positie te behouden. Uiteindelijk na 138 rondes gereden te hebben kwam het team van Haarbosch Racing als eerste over de finish, gevolgd door Fast for Fun met 31,7 seconde achterstand en op de 3e plaats met 137 rondes gereden te hebben; Calimero Racing. Precies 1.7 seconde daarachter kwam het team van Sam & Luca over de finish. Ook opvallend; op positie 7 eindigde het team van XLR8, die de kwalificatie op de 16e (!) plaats gestart waren. Verder hebben wij als team genoten van de race en hebben wij naderhand de prijsuitreiking gedaan met alle teams.