next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok
ma
24
jun
15:30 - 23:00
di
25
jun
15:30 - 23:00
wo
26
jun
15:30 - 23:00
do
27
jun
15:30 - 23:00
vr
28
jun
15:30 - 00:00
za
29
jun
09:30 - 00:00
zo
30
jun
09:30 - 23:00
Nieuws -
Een spannende 3 uurs race op 5 maart

Op 5 maart 2018 om 19.00 uur ging de kwalificatie van de 3 uurs race van start. De eerst kwalificatie gevuld met de eerste 10 teams, gingen tegelijk de baan op. Iedereen zocht zijn plekje uit en maakte voor zichzelf ruimte voor een goede ronde (hotlap). Daarna gingen de volgende 10 teams aan hun kwalificatie van start. Uiteindelijk was het team van Sam&Luca&Charles het snelste in de kwalificatie, gevolgd door Haarbosch Racing en op plaats drie Fast4Fun.

Om 19.30 uur stipt ging de race van start, Charles van het team Sam&Luca&Charles nam de start voor zich. Nadat de opwarmronde geweest was, en de safetykart de pitstraat in gereden was, gingen de rijders van start. In de (allereerste!) bocht was Charles zijn positie gelijk kwijt, omdat Rico van het team Haarbosch Racing hem gelijk er tussen heeft gezet en inhaalde, helaas liep het voor beide heren niet goed af en eindigde zij op plaats 2 en 3. De lachende derde in dit verhaal was Niels, de rijder van Fast4Fun lag dus na 1 ronde al op de eerste plaats. Door het inhalen van de top vier kwam het team van Sam&Luca&Charles het beste er vanaf en reden zij op de eerste plaats, door het inhalen van de achterblijvers kon Charles zeker zeven seconde los rijden. Toen de race eindelijk vorm begon te krijgen, begonnen de wissels los te komen. Opvallend was dat kart 34 van het team van Haarbosch Racing, twee keer achter elkaar wisselde. Het team viel dus terug tot de 18e plaats. Na een aantal mooie inhaalacties en een uur verder te zijn, kreeg uiteindelijk het team van Haarbosch Racing de koppositie te pakken. Het werd onderling nog erg spannend in het middenveld. Power Racing, Men in Black, en Team DRS vochten uit wie positie vier ging pakken. Ook werden een aantal waarschuwingen en Stop en Go’s uitgedeeld, onder meer aan het team van Nick&Roy, Team DRS, en Bazen van de Sauna 2.0. Allemaal voor het niet legaal inhalen van een rijder. De laatste vijf minuten sloegen als een noodlot aan voor het het team van Haarbosch Racing die op dat moment nog koploper was van de race. De kart viel stil achter op het circuit en kwamen er snel achter dat het een technisch mankement was. Er werd erg snel gehandeld en de wisselkart kwam er gelijk aan. Het mocht niet baten en Haarbosch Racing verloor de leiding van de race aan Fast4Fun. Een erg zuur einde want hier kan helaas niemand wat aan doen. Nadat de drie uur verstreken waren was het Fast4Fun die als eerst over de lijn heen kwam. Met 206 ronde gereden te hebben, en als snelste tijd van 50.528 seconde. Als tweede was het het team van Sam&Luca&Charles met een beste rondetijd van 50.533 seconde. Haarbosch Racing kwam als 3e over de lijn, met de snelste tijd van de race 50.312 seconde. Hierna hebben we de prijsuitreiking gedaan met de rijders, en nog even nagepraat over de race.

Bedankt voor weer een leuke en sportieve race!
Vrijdag 23 maart om 12.00 uur opent de inschrijving voor de 2 uurs race op maandag 23 april. Zien we jullie dan?

Sportieve groet,

Mason (Raceleider)