next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok
ma
24
jun
15:30 - 23:00
di
25
jun
15:30 - 23:00
wo
26
jun
15:30 - 23:00
do
27
jun
15:30 - 23:00
vr
28
jun
15:30 - 00:00
za
29
jun
09:30 - 00:00
zo
30
jun
09:30 - 23:00
Nieuws -
Prison Island: wat is het en hoe werkt het?

Prison Island: het spel waar je kennis, behendigheid, inzicht en sport combineert. In een race tegen de klok gaat jouw team de strijd aan om zoveel mogelijk punten te scoren. Maar hoe speel je Prison Island nu eigenlijk? Wij hebben de belangrijkste spelelementen voor jou op een rij gezet!

Wat is Prison Island?

Daar sta je dan, midden in een cellencomplex van drie verdiepingen. Hier wachten 39 cellen met diverse spellen op jou. Samen met een groep van drie tot vijf personen ga je de strijd aan om zoveel mogelijk cellen te voltooien. Dit doe je binnen één uur. Omdat elke cel een eigen opdracht en moeilijkheidsgraad heeft, verschilt de speeltijd van één tot vijf minuten per cel. We geven je alvast één tip: buiten elke cel hangt een bordje met niet alleen de naam en de moeilijkheidsgraad van het spel, maar ook een hint. Lees deze dus goed voor je naar binnen gaat. Snap je de hersenkraker niet in één keer of drukte je net de verkeerde knop in? Geen probleem! Je kan de cellen zo vaak spelen als je wilt. Denk je nu: één uur is te kort, wij willen alles uit de Prison Island experience halen? Dan kan! In plaats van één uur kan je ook anderhalf of twee uur boeken. Door de grote capaciteit heb jij zelfs na 2 uur niet alle cellen gezien. Daarom kun je altijd nog een keer terugkomen om de rest van de cellen te spelen en je scores te verbeteren!

 

Intensief en fanatiek!

Ben jij fanatiek als het gaat om spelletjes en houd je wel van wat beweging? Mooi! Want uit een onderzoek van Springlab is gebleken dat Prison Island meer dan voldoende fysieke inspanning en sociaal-emotionele inzet vereist om aan de definitie sport te voldoen. Ja, je verdient natuurlijk niet zomaar die eerste plek. Het spel is namelijk even intensief als een potje handbal en daarom valt het binnen de categorie real life gaming. Maar dit is allemaal heel leuk, maar jouw team is natuurlijk niet het enige team wat strijd voor die felbegeerde eerste plek. Het zal je dan ook wel eens overkomen dat een cel al bezet is. Dat wordt rennen naar de volgende cel. Maar hoe weet je dat een cel bezet is? Voor het spel start krijgt elk team één sleutel. Met deze sleutel kan je de cellen openen. Verschijnt er een rode kleur? Dan is de cel bezet. Verschijnt er een groene kleur? Ja, je raadt het al: dan is de cel vrij. Zorg wel dat je gelijk klaar staat, want de tijd loopt zodra de cel geopend wordt. Dus: ready, set, go!

 

Met wie speel je Prison Island?

Prison Island kan je spelen met je vrienden, familie en collega’s. Jouw team wordt fysiek, technisch en tactisch op de proef gesteld. Een goede samenwerking is dus erg belangrijk. Daarom is het spel ook geschikt als teambuilding activiteit. Met onze grote capaciteit hoef je je geen zorgen te maken over de ruimte. Het spel is geschikt voor bedrijfs-, groeps- en vrijgezellenuitjes. Wil je juist Prison Island met je familie of vrienden spelen? Dat kan! Het spel is geschikt voor jong en oud. Door de variatie aan spellen is er geen minimumleeftijd, maar we raden een leeftijd van 7 jaar aan. Dus neem gerust iedereen mee en stel je ideale team samen! 

Ben jij klaar om het maximaal aantal punten te behalen en uit Prison Island te ontsnappen?

Bestel hier je tickets!