Verslag van de 3-uurs race - Kartfabrique next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok

22 mei 2017, Westkanaaldijk 7 Utrecht.

Om 18:00 ontvingen wij de gasten voor alweer de 3e officiële Kartfabrique race van onze nieuwe racekalender. Veel bekende gezichten verschenen aan de start, maar ook een aantal nieuwe rijders verschenen op het deelnemersveld.

Na een korte rijdersbriefing begonnen we met de kwalificaties. Per kwalificatie gingen 10 teams het circuit op. 1 afgevaardigde per team reed 3 rondes waarin de snelste rondetijd hun startpositie voor de race bepaalde. Met een minimaal verschil van 0.045 seconden wist team Dutch Value zich te kwalificeren op pole position.

Via een rollende start begonnen wij de race om stipt 19:00. Bumper aan bumper passeerden de rijders de start/finish vlag op volle snelheid. Onze complimenten naar de rijders voor het foutloos verlopen van deze start! Al snel vielen de eerste gaten tussen de rijders. Team Dutch Value schoot er vandoor met kort in de achtervolging Sam/Luca/Tonie, Team Mean, QTA Mystery Racing en XLr8tor Racing, die kort voor de race nog een vervangend teamlid vonden voor hun zieke teamgenoot.

Opvallend was de rol van Sunday Unlimited Racing in de eerste minuten. Wegens omstandigheden kon niet het gehele team aanwezig zijn bij de rijdersbriefing, waardoor dit team de race helaas vanaf de laatste plaats moest beginnen. Na 5 ronden wist Sunday Unlimited rijder Karsten zich echter al op te werken naar de 11e plaats, waardoor een goede eindklassering zeker niet ondenkbaar was.

Niet lang na de start wisselde het eerste team van rijder. Om veiligheidsredenen werden wisselende teams uitsluitend geholpen door onze eigen medewerkers. Na een pitstop van 30 seconden, zoals in het reglement aangegeven, vervolgde het team de race met zijn nieuwe rijder.

Straffen werden tijdens de race uitgedeeld door middel van een stop & go penalty. Ondanks de geweldige onderlinge professionaliteit had team Kei-snel de eerste stop & go penalty te pakken. Een kleine stuurfout veroorzaakte een botsing, waardoor team Kei-snel zich 10 seconden moest melden in de pitstraat, kan gebeuren! Na de pitstraat weer te hebben verlaten vocht het team zich terug naar een uiteindelijke 12e plaats als eindklassering.

Tegen het einde van de race werd het spannend voor QTA Mystery Racing. Van de verplichte 5 wissels had dit team er pas 3 voltooid met nog maar 10 minuten op de klok. ´Opa´ had hier gelukkig al rekening mee gehouden, met nog 8 minuten stapte hij in voor de 4e wissel om vervolgens na één ronde weer binnen te komen voor de 5e en laatste wissel. Deze tactiek leverde QTA Mystery Racing uiteindelijk een podiumplaats op.

Na 3u lang racen stond een van onze collega´s klaar om de race af te vlaggen, met nog een ere ronde over het circuit kwamen de rijders binnen om richting prijsuitreiking te gaan. Tijdens deze prijsuitreiking ontvingen de volgende teams hun verdiende bekers:

1e plaats: Dutch Value.
2e plaats: QTA Mystery Racing.
3e plaats: Sam/Luca/Tonie.

Namens ons gehele team feliciteren wij de winnaars! Tevens willen wij iedereen bedanken voor weer een sportieve, professionele en vooral leuke race. Onze volgende race zal eind Juni plaatsvinden, de definitieve datum hiervan zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.