next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok
ma
24
jun
15:30 - 23:00
di
25
jun
15:30 - 23:00
wo
26
jun
15:30 - 23:00
do
27
jun
15:30 - 23:00
vr
28
jun
15:30 - 00:00
za
29
jun
09:30 - 00:00
zo
30
jun
09:30 - 23:00
Nieuws -
Hoofd Activiteiten Dyon: ‘Kartfabrique is er voor iedereen’

Op 16-jarige leeftijd reed Dyon Faaij langs het metershoge, industriële pand van de Kartfabrique, keek omhoog en dacht bij zichzelf: 'hier werken is toch veel vetter dan een bijbaantje als vakkenvuller?'. Na een open sollicitatie in 2014 werd hij aangenomen als Kartbaanmedewerker. En nu, 8 jaar later en verschillende functies verder, werkt hij dag in dag uit als Hoofd Activiteiten om alles rondom het karten, lasergamen en Prison Island soepel te laten verlopen voor het personeel en de gasten.

Over Dyon Faaij

Dyon (24) studeerde in 2020 af aan de kunstacademie in Rotterdam en behaalde hier zijn bachelor Leisure & Eventmanagement. Zijn plan was toen om ergens een baan te gaan zoeken die bij zijn studie paste, maar toen deed een perfecte kans zich voor bij de Kartfabrique: er kwam een vacature vrij voor Hoofd Activiteiten en Duty Manager. Nu is hij verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen rondom de activiteiten. 

Chef Activiteiten

Dyon vertelt: “Mijn functie bestaat uit een hoop uiteenlopende werkzaamheden.” Van het team op orde houden door een goede planning te maken, tot aan het onderhoud van de onderdelen van de activiteiten tot aannemen van nieuwe collega’s. “Met een team van ruim 50 mensen is dat soms een uitdaging, maar niks is ons te gek.” Het bijzondere aan werken bij de Kartfabrique, zo vertelt Dyon, is dat je veel vrijheid krijgt bij het bedenken en uitwerken van nieuwe plannen. “Je kan geheel je eigen draai geven aan je functie waardoor je dus constant in beweging bent. Het is heel tof om te zien dat het bedrijf zo verandert en groeit en dat je daar onderdeel van bent.”

De drijfveer van Dyon? Lastige situaties en stressvolle dagen. “Het is fantastisch om dan met het team aan de slag te gaan en er voor te zorgen dat onze gast een top dag heeft. Om aan het einde van zo’n dag te zeggen ‘we hebben het gedaan, het is gelukt’.”

Het DNA van de Kartfabrique

Scheurende karts, rondrennende lasergamers en slimme koppen in Prison Island: alles is weer zoals vanouds. “We hebben het erg lastig gehad tijdens de coronapandemie, maar ondanks alle looproutes, 1,5 meter en zelfs gehele sluitingen zijn we altijd creatief gebleven. We moesten en zouden onze gasten blijven verrassen. We hebben als team gekeken wat wel kon en toen hebben we onze eigen Kartfabrique Drive-thru georganiseerd. Een beleving waarbij je veilig in de auto over de kartbaan reed en onderweg allemaal verrassende pitstops tegenkwam. Aan het einde ging je naar huis met een heerlijk burger menu.”

Dyon is dan ook onwijs trots op zijn team. “We hebben tijdens de verschillende lockdowns een lastige tijd gehad. Ik ben trots op de Kartfabrique en haar personeel, dat we altijd bezig zijn gebleven en operationeel elke keer ons weer hebben aangepast. We hebben hiermee bewezen dat we flexibel zijn als bedrijf. We hebben bewezen dat we een creatief team zijn en in staat zijn alles op te lossen.”

Kijken naar de toekomst

Waar is de Kartfabrique nu druk mee? “Onze focus ligt nu onder andere op het doorontwikkelen van de Race Academy. Eerst was de Race Academy voor de snelle rijders en de echte fanatiekelingen, maar we maken nu een verandering zodat de Race Academy voor iedereen is.”  

Voor kinderen onder de 14 is er zelfs een eigen editie. “Elke zondag is de Kids Karting School er voor kinderen die alle kneepjes van het karten willen leren. In groepsvorm, en onder begeleiding van een ervaren race coach gaan de kids aan de slag. Of je nou komt omdat je het gewoon leuk vindt of de nieuwe Max Verstappen wil worden, iedereen is welkom.”

De Kartfabrique voor ons allemaal

En als het gaat om de alledaagse gasten? Dyon vertelt over het aanbod van de Kartfabrique en hoe die eigenlijk bij iedereen past. “We hebben de meest uiteenlopende arrangementen, zo is er altijd één die bij jou past. Wij denken met de gast mee en zorgen voor een ideaal en verzorgd dagje uit. Of je nou een vrijgezellenfeest moet organiseren, een uitje zoekt voor je voetbalteam of een groot bedrijfsuitje wil organiseren: bij de Kartfabrique kan je terecht.”

De ambities van Dyon voor de toekomst liggen op de beleving van de gast en het creëren van nog een memorabeler uitje. Zijn ultieme droom voor de Kartfabrique? Van ‘het leukste uitje van Utrecht’ naar ‘het leukste uitje van Nederland’.