next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok
ma
24
jun
15:30 - 23:00
di
25
jun
15:30 - 23:00
wo
26
jun
15:30 - 23:00
do
27
jun
15:30 - 23:00
vr
28
jun
15:30 - 00:00
za
29
jun
09:30 - 00:00
zo
30
jun
09:30 - 23:00

Kartfabrique Cup gewonnen door Team Haarbosch

Kartfabrique Cup

Op maandag 4 december ging de laatste 2 uurs race van de Kartfabrique voor dit seizoen van start. De 2 uurs race was de laatste race van onze Kartfabrique Cup, waarin teams in drie races strijden voor de felbegeerde beker.

Na de inmiddels bekende korte kwalificaties startte de laatste editie van de Kartfabrique Cup iets voor de geplande starttijd van 20:00 uur. Met de leiders uit het algemeen klassement, Team Haarbosch, op pole position en directe concurrent Team Fast4Fun op de tweede plek is de strijd direct begonnen.

Ook verderop in het deelnemersveld gaat de strijd direct los. Door verassende resultaten uit de kwalificaties is het snelheidsverschil de eerste ronden groot. Dit zorgde voor veel inhaalacties en duels in de eerste minuten van de race. Ondanks dat er gestreden werd voor elke meter hebben wij gelukkig geen straffen hoeven uitdelen tijdens het begin van de race. Dit was wellicht nodig tijdens een duel tussen 0172 Racing en XLR8 Racing, die buiten het zicht van onze officials op elkaar knalde. Gelukkig hebben beide teams onderling de strijd om hun positie eerlijk weten te houden, klasse heren!

Er worden snelle tijden gereden, het baanrecord zou wel eens verbroken kunnen worden. Tijden van 52 seconden buiten de top 10 geeft al snel aan dat het niveau van ons deelnemersveld steeds hoger wordt. Mede dankzij een steeds grotere toestroom vanuit onze Race Academy worden duels op een professionelere manier en op hogere snelheid uitgevochten. Het is de deelnemers helaas nét niet gelukt ons baanrecord van 0:49.982 op naam van Scharrel Ei te verbreken.

Team Powerracing vervulde misschien wel de opvallendste rol tijdens deze race. Dit gebruikelijk snelle team kwalificeerde zich verrassend als 14e en had dus wat goed te maken. Complimenten aan de rijders uit Team Powerracing met de uiteindelijke 4e plaats.

Ondanks er nog steeds geen straffen zijn uitgedeeld, kreeg Team Remmerde de eerste waarschuwing. Deze heeft voor hen gelukkig geen verdere gevolgen gehad voor de race. Welk team wél hinder ondervond van een gegeven waarschuwing was Team Solar Care 2. Ook dit team kreeg een waarschuwing, in dit geval voor botsen, maar verwarde dit met een Stop&Go penalty. Gevolg was dat Team Solar Care 2 voor niks de pitstraat in kwam en dus kostbare tijd verloor.

Kartfabrique Cup
Kartfabrique Cup

Na afloop van de race was het vrij snel duidelijk, Team Haarbosch is niet in de problemen gekomen en rijdt wederom als eerste over de finish. Gezien dit team de afgelopen 2 edities ook als eerste wist te eindigen was de optelsom snel gemaakt: Team Haarbosch wint de Kartfabrique Cup 2017!

Namens ons gehele team feliciteren wij de winnaars. Tevens bedanken wij de deelnemers voor een over het algemeen sportieve race. De volgende races zullen in het nieuwe jaar gereden worden, nieuwe wedstrijdleider Mason zal deze zo snel mogelijk bekend maken waarna wij jullie graag terugzien!