28
apr
09:30 - 23:00

Team Haarbosch wint 2-uurs race

Na een korte zomerstop ging woensdag 27 september de eerste 2 uurs race van de Kartfabrique voor dit seizoen van start. De 2 uurs race was de eerste race van onze Kartfabrique cup, waarin teams strijden in drie races voor de felbegeerde beker. Team Haarbosch wist de eerste race te winnen, gevolgd door een tweede plek voor Team Fast For Fun en Team Power Racing behaalde de derde plaats. Benieuwd naar de race? Lees hieronder de samenvatting!

Om 19:30 uur startte wij met de kwalificaties. Verdeeld over twee heats gingen 20 teams het circuit op om zich, via de inmiddels bekende in-lap, hot-lap en out-lap, te kwalificeren. Team Haarbosch wist zich met een beste rondetijd van 51.364 te kwalificeren op pole position.

Een korte adempauze volgde, waarin wij de resultaten uit de kwalificatie konden verwerken. Om precies 20:00 uur konden wij van start met race. De race werd traditioneel gestart met een rollende start. Onze eigen collega Gerald vertrok in de safety kart gevolgd door 20 fanatieke teams.

De start verliep soepel en netjes. Team Haarbosch vloog langs de start/finish vlag en coureur Rico wist in de eerste 10 minuten al een flink gat te slaan met de overige teams. Niet alleen Team Haarbosch kwam goed uit de startblokken, ook Team Fast For Fun kende een bliksemstart waarin het team zich binnen 5 minuten wist op te werken van plek 4 naar plek 2. De top 2 werd kort gevolgd door Team Sam&Luca, Team Mystery Racing en Team Power Racing. Hekkensluiter op het moment was Team Reints Dirttrack, werk aan de winkel dus.

Ondanks dat de start en race netjes verliepen kon een gele vlag situatie niet uitblijven. Team Stroopsoldaat verloor de macht over het stuur en spinde achter op ons circuit tegen de banden aan. Onze collega’s waren gelukkig snel ter plaatse om Team Stroopsoldaat weer terug op het circuit te helpen.

Ook in de subtop was het spannend. Team RoundtheOutside, Team Sowi(so) Racing, Team RoOd, Team Voor-spek-en-bonen en Team Rhenen Racing streden onderling voor hun positie. Ook na de eerste wissels bleef dit gevecht aanhouden.

De eerste Stop&Go werd uitgedeeld aan Team Sowi(so) Racing, dit team won een positie door een voorganger aan te tikken. Kan gebeuren en na een korte Stop&Go van 10 seconden kon het Team de race vervolgen.

De eerste wissel in de top 3 kwam op naam van Team Fast For Fun. 50 minuten na aanvang van de race wisselde coureur Ayrton van stoeltje met teamgenoot Niels, die de strijd met de top 3 mocht vervolgen.

Na precies een uur rijden wisselden veel teams van rijder, spitsuur in de pitstraat dus. Onze collega Jorn droeg er zorg voor dat ieder team weer op het juiste moment kon vertrekken uit de pitstraat, klasse! Ter gelijkertijd was de spanning in de top 3 nog niet gewijzigd, met nog steeds Team Haarbosch op de eerste plaats volgde Team Fast For Fun op 11 seconden. Team Mystery Racing maakte op dat moment de top 3 compleet.

Tegen het einde van de race deed Team Mafklappers de naam eer aan, een stuurfout resulteerde in een flinke klap tegen de boarding waardoor het team één plek verloor. Na de laatste wissels werd het spannend tussen Team Mystery Racing en Team Power Racing, deze teams wisselden onderling de 3e plaats af en streden tot het einde aan voor een podiumplaats.

Om 22:00 uur werd de race afgevlagd, Team Haarbosch wist als eerste over de finish te komen. Complimenten aan het vasthouden van hun positie! Het podium werd compleet gemaakt door Team Fast For Fun op de 2e plaats en, na een langdurige strijd, trok Team Power Racing aan het langste eind voor de 3e positie.

Namens ons gehele team willen wij de deelnemers bedanken voor hun deelname en sportieve instelling tijdens de race.
Onze volgende race zal plaatsvinden op maandag 23 oktober, wij hopen jullie dan graag terug te zien. Er zijn nog een aantal beschikbare plaatsen, schrijf je team hier in!