next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play tiktok
ma
24
jun
15:30 - 23:00
di
25
jun
15:30 - 23:00
wo
26
jun
15:30 - 23:00
do
27
jun
15:30 - 23:00
vr
28
jun
15:30 - 00:00
za
29
jun
09:30 - 00:00
zo
30
jun
09:30 - 23:00

KARTFABRIQUE @ HOME

Het leukste uitje van Utrecht, maar dan thuis!

Ondanks dat je de activiteiten van de Kartfabrique tijdelijk niet in het echt kan beleven, brengen wij het karten, lasergamen en Prison Island gewoon bij jou thuis! Door middel van toffe thuisopdrachten ben je toch nog verbonden met de Kartfabrique in deze bijzondere tijden. Check hieronder alle leuke doe-opdrachten. En pssst.. er hangt ook nog eens een toffe winactie aan: e-mail een foto van jullie die thuis aan de slag zijn naar info@kartfabrique.nl en wie weet win jij! Je wint hoe dan ook, want elke inzending krijgt sowieso een kortingscode toegestuurd die je kan gebruiken als de Kartfabrique straks weer open is.

Ontwerp je eigen lasergame-arena!

Ontwerp je eigen lasergame-arena! Wist je dat de Kartfabrique de grootste indoor lasergame-arena van Nederland heeft? Met 3 verdiepingen en bijna 1000 M2 speelruimte. Wij dagen je uit om je eigen lasergame-arena-kijkdoos te maken!

Dit heb je nodig:

 • Een doos (een schoenendoos is het handigst)
 • Een schaar
 • Doorzichtig gekleurd papier
 • Plaatjes en voorwerpen om als obstakels te gebruiken in je lasergame-arena 
 • Lijm

Maak bij de korte kant van de schoenendoos een kijkgaatje en knip van de deksel een groot vlak uit, zodat er genoeg licht bij kan komen. Voor dit gat in de deksel plak je het doorzichtig gekleurde papier. De binnenkant kleed je nu aan met allerlei obstakels voor jouw ideale lasergame-arena, niets is te gek! Op de afbeelding hieronder een bovenaanzicht van onze verdiepingen voor een beetje inspiratie. Doe als laatst de deksel op de doos en kijk door het gemaakte kijkgaatje zo jouw lasergame verdieping in.

PRISON ISLAND @ HOME

Hoe je speel je Prison Island thuis? Wij geven de instructies. Schud de spieren vast los en laat de hersenen maar kraken; het is tijd voor actie!

Joker

Dit heb je nodig:

 • Twee pakjes speelkaarten
 • Een spelleider die jullie kan helpen
 • Een timer

Je kan in teamverband spelen of in je eentje! Wel heb je een persoon nodig als spelleider. Verspreid het eerste pakje kaarten door het hele huis (en misschien de tuin) op plekken waar je er goed bij kan.. De spelleider heeft het tweede pakje kaarten vast en beheert de timer. Het doel is zo snel mogelijk een bepaalde kaart vinden. Welke dat is? De spelleider trekt uit zijn pakje speelkaarten de kaart die jullie moeten gaan zoeken! Je spreekt zelf af hoeveel seconden je per kaart hebt.

Meer uitdaging? Laat de spelleider meerdere kaarten tegelijk pakken, of verstop de speelkaarten. Heel veel plezier en oefen goed voor onze heropening!

Maps

Dit heb je nodig:

 • Klik hieronder op de galerij. De plaatjes hieronder uitgeprint of achter elkaar (in de fotomap) op de laptop/iPad/telefoon. LET OP! De laatste afbeelding van deze reeks zijn de antwoorden, dus nog niet spieken.
 • Een timer

Het is simpel: raad het land dat bij het plaatje hoort. Per goed geraden land krijg je 5 punten. Heb je eentje fout? Begin dan weer opnieuw. De maximale score is 100 punten en je hebt 150 seconden. Lukt het jullie om binnen de tijd de highscore te halen?

Hitman

Dit heb je nodig:

 • Een klein balletje (pingpong-, squash- of stuiterbal bijvoorbeeld)
 • 4 plastic bekers
 • Timer

Plaats de 4 bekers op een tafel. Je zet ze een beetje uit elkaar en de ene dichterbij dan de andere. Het doel is om in alle bekers minstens 1 balletje te gooien (meer mag ook). Elke balletje dat in een beker is gekomen is 15 punten waard. Het laatste balletje telt voor het dubbele aantal punten. Je hebt 90 seconden, zet ‘m op!

Tip:
Om het wat moeilijker te maken, zou je de grootte van de bekers kunnen afwisselen. Heb je trouwens geen balletje? Dan kan je ook propjes kunnen maken van (oud)papier!