Verstappen: ervaring uit karten gebruikt

Max Verstappen F1

Vooraf had hij de beelden van vorig jaar goed bekeken. “Dat heeft me wel wat geholpen om de juiste lijnen te kiezen”, zei Max Verstappen nadat hij zijn Toro Rosso in de natte kwalificatie van de grand prix van MaleisiĆ« naar de verrassende zesde plaats had gestuurd. “Ik heb mijn ervaring uit het karten gebruikt. Het belangrijkste is echter dat je rustig blijft en een goede ronde neerzet.”

Regen

Verstappen gaf toe dat hij het wel prettig vond dat het gedurende het tweede deel van de kwalificatie begon te regenen. “Ik houd ervan om in deze omstandigheden te racen”, zei de rookie in de Formule 1.

Vader Jos glunderde ook. “Een geweldige prestatie. Ik probeer hem te helpen waar ik kan, praat voor de race altijd nog even met hem. Hij heeft nog weinig ervaring, maar uiteindelijk moet hij het toch zelf doen”, legde Jos Verstappen op het circuit van Sepang uit.

Verstappen senior zette in zijn tijd als Formule 1-coureur met de zesde plaats in de Belgische grand prix van 1994 zijn beste kwalificatie neer. “Max moet het beter gaan doen dan ik. Hij doet het ook goed, maar er valt nog een hoop te leren.”

Max Verstappen vindt het niet erg als het zondag tijdens de race ook regent, maar zijn team gaat voorlopig nog uit van een droge wedstrijd. ”De zesde startplaats is een goede uitgangspositie. Ik wil de race uitrijden en punten scoren.”

Bron: NOS.nl

NIEUWE OPENINGSTIJDEN: Elke zaterdag langer open!
Nieuwe menukaart Ketelhuis!
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique