Unieke Reverse Grid Race bij de Kartfabrique

Woensdag 25 januari 2012 vond er op de 950 meter lange kartbaan van de Kartfabrique de Reverse Grid Race plaats. Negentien mannen deden mee aan deze spannende race.

Kwalificatie
De race begon met een kwalificatie van 15 minuten. Binnen deze 15 minuten kregen de rijders de gelegenheid om 5 rondetijden neer te zetten. De deelnemers mochten dit zelf indelen. Na twee minuten beten de eerste deelnemers het spits af. Hierna waren de meeste deelnemers niet meer te stoppen om een snelle tijd neer te zetten. Vijf minuten later betrad ook de meerderheid van de racers het circuit. Vier rijders bleven wachten tot de laatste minuten van de kwalificatie, waardoor ze een vrij circuit hadden om de snelste rondetijd neer te zetten. De deelnemer met de snelste rondetijd mocht de race vooraan starten.

Spannende race
Na de kwalificatie werd er niet één maar twee races gereden van 30 minuten: één normale race en een Reverse Grid. Bij de Reverse Grid was er sprake van een omgekeerde startopstelling; de uitslag van Race 1 werd omgedraaid. Dit hield in dat de winnaar van Race 1 als laatste van start ging tijdens Race 2.

De winnaar
De mannen waren erg aan elkaar gewaagd, wat een spannende race opleverde. Uiteindelijk kwam er een winnaar uit de bus: Didier Brobbel. Hij werd eerste tijdens Race 1 en derde tijdens Race 2. Door de extra punten die hij veroverde door de snelste rondetijden neer te zetten mocht hij zich de winnaar noemen van de Reverse Grid Race.  

Wegens groot succes zullen er hoogstwaarschijnlijk meerdere volgen! 

Kartfabrique - Hoe neem ik een bocht? - Bocht 2
25 januari 2012: Reverse Grid Race
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique