Uitslag Ontwerpwedstrijd Circuit

In een spannende finale hebben wij de winnaars bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe circuit. De gelukkige winnaars mogen een maand lang gratis karten in de Kartfabrique.

DeGarage was goed gevuld toen de presentatie begon. De jury had op vrijdag al een selectie gemaakt in de klasses ‘kids’ en ‘volwassenen’. De aandachtspunten voor de jury waren: Veiligheid, haalbaarheid, inhaalmogelijkheden en race beleving. Na een korte presentatie en een spannend rondje karten was de jury tot een beslissing gekomen.

Winnaar Kids

De winnaar bij de Kids is Thijs van der Horst. Hij had een mooie inzending (zie links) gedaan waarbij de veilige pitstraat uitgang bij de jury in de smaak viel! Daarbij biedt het grote brede rechte stuk bovenin natuurlijk de kans om lekker hard te rijden en creëer je aan het einde mooie inhaalmogelijkheden.|

Op de tekening is ook te zien dat de pitstraatingang rechtsonder de al ingetekende pitstraat zit. De uitgang zit wel aan de linkerkant. Op de vraag waarom hij dit gedaan had antwoorde Thijs: “Dan verlies je tenmiste geen tijd als je moet wisselen.” Een bijzonder slimme opmerking van de jongeman, al is het niet helemaal eerlijk! Thijs wint met deze inzending een maand lang gratis karten! Ook word er een door hem gekozen kart bestickerd met zijn naam.

Winnaar Volwassenen

Bij de volwassenen is Marc Remmerde de winaar geworden. Het pakkende design (zie rechts) viel erg op door de mooie racelijnen en leuke bochtencombinaties. Door de vele beperkingen van de circuithallen werd wel duidelijk dat niet alles te realiseren is. De grootste verandering ten opzichte van Marc zijn tekening is het stuk linksonderin. Daar is gekozen voor een andere oplossing, namelijk de bochtencombinatie van inzender Rick Manten (zie linksonder).

Door de werkruimte van de werkplaats iets te verschuiven naar rechts komt er in de hoek links wat meer ruimte vrij. Met dit extra asfalt is het mogelijk de mooie hairpin neer te leggen.

Hierbij willen wij de winaars Marc Remmerde en Thijs vd Horst nog een keer feliciteren! Verder willen wij iedereen bedanken die heeft meegedaan aan deze ontwerpwedstrijd. Onthoud goed dat er volgend jaar weer eenzelfde actie aan zit te komen, dus begin vast met tekenen!

Kartfabrique - Hoe neem ik een bocht? - Bocht 7
De Allerslechste Chauffeur van Nederland bij de Kartfabrique
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique