Raceweekend bij de Kartfabrique

De Kartfabrique sloot de voorjaarsvakantie af met twee geweldige races op 28 februari en 1 maart 2015. De 2-uurs race waarbij 17 teams 2 uur lang de strijd met elkaar aangingen voor de kampioenstitel. Op zondag werd de Shakedown Race gereden door de allerkleinste racers die samen met hun ouders de strijd aangingen tegen de andere teams.

Samenvatting 2-uurs race

Winnaars 2-uurs race
Ruim 17 teams deden mee aan de 2-uurs race op zaterdag 28 februari op het circuit van de Kartfabrique in Utrecht. Dit was de eerste race waar teams waren onderverdeeld in drie klasses gebaseerd op het Ranking systeem van de Kartfabrique. Na de kwalificatierondes werden de startposities bepaald en bleek Team Haarbosch het snelste te zijn met een astronomische tijd van 51.327(!!), gevolgd door team Mystery Racing (51.800) en daarachter RSS Racing (52.102 – 2e klasse).

Starten van de race
Na een kort overleg door deelnemende teams kon de formatieronde achter de safety-karts worden gereden. Al snel pakte Team Haarbosch de koppositie en deed het team waar ze voor kwamen: hele snelle rondes rijden! Zij wisten de koppositie te behouden en reden na een half uur 13 seconden voor op Mystery Racing, gevolgd door Mystery Fun. Dit was tevens het moment dat veel teams gingen wisselen van rijder waardoor de voorsprong voor team Haarbosch nog groter werd.

Onrust bij rijders
Richting de helft van de race kreeg team Mystery Fun een waarschuwing vanwege een botsing, waardoor er veel onrust in de pitstraat ontstond. Door de onrust op de baan besloten veel teams te gaan wisselen van rijder. Door de drukte in de pitstraat verloren veel teams veel tijd. Na 70 minuten vond er een kartwissel plaats door Bruin Racing, die na een ronde testen door de wedstrijdleiding geen gebreken bleek te hebben. Hierdoor kreeg Bruin Racing twee rondes in mindering.

Derde plaats in trek
Nadat er nog een half uur te gaan was, was er een gevecht voor de derde plaats ontstaan. Team Outdoor Racing (3e plaats), Mystery Fun (4e plaats) en Sunday Unlimited (5e plaats) reden een seconde bij elkaar vandaan. Door de ervaren teams kreeg Team Outdoor Racing het zwaar en begon langzaam terug te vallen. Voor veel teams was dit ook weer het moment om te gaan wisselen van rijder. Team Haarbosch was nog steeds aan de leiding en besloot 15 minuten voor het einde van de race dat het moment was om de pitstraat in te rijden. Team Haarbosch deed dit meteen vier rondes achter elkaar zodat ook dit team de drie verplichte pitstops had gemaakt.

Strijd tot aan het eind
In de laatste rondes waren er nog enkele positiewisselingen. Vooral de derde plaats lag nog wijd open. Team Haarbosch kwam als eerste over de finish met ruim 136 afgelegde rondes, gevolgd door Mystery Racing (135 rondes) en op de derde plaats RSS Racing. Daarachter kwamen KCR en Mystery Fun, die met slechts 0.211 verschil over de finish kwamen.

Winnaars 3e klasse:
1. Outdoor Racing
2. Outdoor Racing 2
3. De Beginners

Winnaars 2e klasse:
1. RSS Racing
2. KCR
3. Sunday Unlimited

Winnaars 1e klasse:
1. Team Haarbosch (snelste rondetijd: 51.349)
2. Mystery Racing
3. Mystery Fun

Samenvatting Shakedown race

Winnaars Shakedown Race
De Shakedown Kidsrace is de ultieme kidsrace voor kinderen en volwassenen. Samen een half uur racen tegen andere teams. Op zondag 1 maart ging de race van start waarbij via een loting de startvolgorde werd bepaald:

P1. – Team Spaans
P2. – Team Booster
P3. – Team KCR
P4. – The clash of Karts
P5. – Team MR-Racing

Na een korte uitleg kon de formatieronde achter de safety-karts worden gereden door de kinderen. De eerste rondes gingen de eerste vier plekken gelijk op waarna al snel team KCR aan leiding ging. Team Booster besloot na 9 rondes de pitstraat in te rijden om te gaan wisselen van rijder. Vlot daarna volgde de andere teams waardoor de race een andere wending kreeg. Team Spaans aan kop gevolgd door team KCR. Nadat ook team Spaans van rijder was gewisseld lag team KCR weer aan kop. Zij wisten dit vol te houden tot het einde van de race en reden 30 rondes in 30 minuten. Team Spaans eindigde als tweede en team MR-Racing eindigde op de derde plaats. De snelste rondetijd werd gereden door de kampioen, Team KCR (52.423).

De Kartfabrique is trots op de rijders en kijkt tevreden terug naar dit geweldige weekend met fantastische races. Wij kijken nu al uit naar de volgende race, hopelijk jullie ook!

StukTV Event 2015 in de Kartfabrique!
Kom racen tijdens de voorjaarsvakantie!
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique