RACEVERSLAG: 2-uurs race van 28 november

Kartcompetitie

De Kartfabrique heeft afgelopen zaterdag een nieuwe 2-uurs race georganiseerd waarbij 21 teams de strijd met elkaar aangingen. De teams waren verdeeld in drie klassen gebaseerd op het niveau van de rijders:

  • Klasse 1: top rijders (4 teams)
  • Klasse 2: ervaren rijders (6 teams)
  • Klasse 3: beginnende rijders (11 teams)

Team Haarbosch aan de leiding
Na een goed begin van de kwalificatierondes bleek Rico van team Haarbosch de snelste te zijn met een nieuw baanrecord van 51.148 sec. Gevolgd door Rick den Hartog en Team Sam & Luca. In Klasse 2 eindigde Clean and Fair Racing als snelste waarmee ze algemeen plek 6 hadden bemachtigd. Outdoor Racing 2 eindigde als snelste binnen Klasse 3, waarmee het team een mooie vierde plek had op de grid.

Start race
Na een korte pauze begon de race en was het Team Haarbosch die een gat sloeg. Na een kwartier ging de pits open en kwamen de eerste teams binnen druppelen voor de verplichte pitstop. Dit zorgde voor compleet nieuwe standen. Na 20 minuten rijden lag Team Haarbosch nog steeds op P1, gevolgd door Team Sam & Luca en daarachter Outdoor Racing 1 (leiders in Klasse 2). De leiding in Klasse 3 was voor Outdoor Racing 2 op P5.

Verschillende strategieën brengen spanning in race
Halverwege de race waren de verschillende strategieën goed duidelijk. Een aantal teams hadden hun verplichte pitstops er al op zitten, terwijl andere teams al hun verplichte pitstops nog moesten maken. Nog steeds was het Team Haarbosch aan de leiding in klasse 1, Outdoor Racing 1 aan de leiding in klasse 2 en CTW 4 als verassing aan de leiding in klasse 3. De snelste ronde tot nu toe stond ook op naam van Team Haarbosch met een rondetijd van 51.213 sec.

Twee teams te laat voor pitstop
Tien minuten voor het eind van de race werd de pitstraat gesloten voor de verplichte wissels. Twee teams hadden echter één reglementaire pitstop te weinig gemaakt. Outdoor Racing 2 had twee wissels gemaakt waarvan er slechts één mocht meetellen. Outdoor Racing 1 was iets meer dan een minuut te laat voor hun wissel. Omdat beide teams wel drie pitstops hadden gemaakt, waarvan één niet volgens de regels, is door de jury besloten één ronde aftrek te geven in plaats van 2 rondes zoals in het reglement beschreven stond.

Nieuw baanrecord voor Team Haarbosch
Na twee uur racen viel de finishvlag en was het Team Haarbosch die als eerste over de Finish kwam. Met één ronde achterstand kwam Team Sam & Luca binnen. Slechts 9 seconden daarachter kwam Rick Den Hartog binnen op plaats drie. Door één ronde aftrek viel Outdoor Racing 1 in klasse 2 naast het podium met een vijfde plek en ging de overwinning naar Gio Racing. Op plek twee stond Clean and Fair Racing en was het Sunday Unlimited op plek drie. In klasse 3 ging de winst naar CTW 4, gevolgd door Triple M-C 2. Doordat Outdoor Racing 2 een ronde aftrek kreeg eindigde ze op plaats drie. De snelste ronde werd gereden door Team Haarbosch. Rico reed met 51,140 sec. wederom een nieuw baanrecord.

Wij vonden het een zeer geslaagde race en hopen iedereen weer terug te zien bij een volgende race!

Schrijf je nu alvast in voor de volgende race

Opfriscursus! Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Kartfabrique pakt uit tijdens Herfstvakantie!
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique