Raceverslag: 2-uurs race bij de Kartfabrique!

Zaterdag 16 mei was het weer raak! De Kartfabrique had een geweldige 2-uurs race waarbij 14 teams meededen. Tijdens de race gingen de teams de strijd aan in drie verschillende klasses gebaseerd op de Ranking van de Kartfabrique.

Pole-Position voor Team Haarbosch
Voor de 2-uurs race op 16 mei reden 14 teams mee op het circuit van de Kartfabrique. Na een korte briefing was het tijd voor de kwalificatie, waarin de teams de strijd voor pole-position aangingen. Vooraf waren de teams over 3 groepen verdeeld, op basis van de Ranking van de snelste rijder. Na de kwalificatie van 12 minuten was het Team Haarbosch die met 51,868 Pole-Position voor zich opeiste. Snelste team in de tweede klasse was Outdoor Racing 2 en in de derde klasse was dit Outdoor Racing.

Strategisch spelletje
De start van de race begon rustig en Team Haarbosch nam snel de voorsprong. Na een kwartier opende de pitstraat voor de verplichte (kart-)wissels en begon het strategische spelletje. Outdoor Racing 2 kwam vrijwel direct de pits in voor een pitstop, om een ronde later nogmaals binnen te komen voor een kartwissel. Minder goed ging het bij het team van Chop-Chop, die binnenkwam om van rijder te wisselen, alleen stond zijn teamgenoot niet klaar! Een ronde of twee later wisselden ze alsnog van rijder, maar kostbare tijd was verloren gegaan. Outdoor Racing ging voor weer een andere strategie, door heel lang niet te wisselen.

Na het eerste halfuur lag de top vier nog binnen 20 seconden, met Team Haarbosch op de eerste plaats. Outdoor Racing lag vierde totaal, maar eerste in de derde klasse, en de leider in de tweede klasse was Team Heavyweight, op een zesde plaats algemeen.

Outdoor Racing tijdelijk op eerste plek
Halverwege de race was het hele veld behoorlijk door elkaar gehusseld door de verschillende strategiƫn. Outdoor Racing (derde klasse) lag zelfs een tijdje op de eerste plek totaal, voordat ook zij de pits opzochten. Na 75 minuten racen lag de kop nog dicht bij elkaar, met de top vier nog altijd binnen 40 seconden. Mystery Fun reed nu aan de leiding, voor Team Haarbosch, die op de voet gevolgd werd door Outdoor Racing (leider derde klasse). Op de vijfde plek totaal reed Outdoor Racing 2 aan de leiding in de tweede klasse.

Gevecht tot in de laatste minuten
Met nog 10 minuten te gaan ging de pitstraat weer dicht voor de verplichte (kart-)wissels, en begon het duidelijk te worden hoe iedereen er nu precies voorstond. Team Haarbosch lag aan de leiding, zoals ze vaker doen, met Mystery Racing, en Mystery Fun daarachter. In de tweede klasse leek de winst te gaan naar Outdoor Racing 2, die een flinke voorsprong had op de tweede en derde plaats, waar het gat tussen Team Heavyweight en MC Route 506 een aantal seconden was. In de derde klasse was het nog het spannendst, met een miniem verschil tussen Outdoor Racing en Gio Racing voor de leiding.

Team Haarbosch grote winnaar
Uiteindelijk, na 134 rondes, kwam Team Haarbosch als eerste over de finish, met 37 seconden voorsprong op Mystery Racing en 8 seconden daarachter Mystery Fun. Winnaar in de tweede klasse werd Outdoor Racing 2, met 133 rondes. Met 132 rondes werd Outdoor Racing de winnaar in de derde klasse, op de hielen gevolgd door Gio Racing. De snelste ronde van de race was voor Team Haarbosch, met een 51,619.

Wil je meedoen aan de volgende race? Schrijf je in!

Extra tickets voor StukTV Event in de Kartfabrique!
WIN: Front Panel gesigneerd door Max Verstappen
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique