RACEVERSLAG: 2-uurs race van 30 januari

veiligheid

 

Eerste race van het jaar
Op zaterdag 30 januari vond de eerste 2-uurs race van het jaar plaats. Zeventien teams , onderverdeeld in 3 klasses, streden tegen elkaar. De klasses waren gebaseerd op het niveau van de rijders. Voor de race vond er een kwalificatietraining plaats die de startvolgorde bepaalde.

De toon werd direct gezet en de racers volgden elkaar nauw op. Na 12 minuten werd de kwalificatie afgevlagd en reed team ‘Haarbosch’ als eerste over de finishlijn. Kort daarna reden teams ‘Sam & Luca’ en ‘Rick den Hartog’ ook over de finishlijn met nog geen tiende seconde verschil. Met slechts een halve seconde verschil tussen posities 4 t/m 9 bleef de race spannend. Ook tussen plaats 11 en 16 zat nog geen halve seconde verschil. Op de vierde plaats eindigde team ‘Outdoor Racing 1’, wat tevens het snelste team was in klasse 2. Team ‘CAF Racing’ eindigde op de vijfde plaats met een tijd van 51,999. In klasse 3 was team ’t Begin Domburg’ het snelste met een tijd van 52,494.

Rijders1

Pauze
Na een korte pauze vond het tweede gedeelte van de 2-uurs race plaats. Een inhaalactie ging niet volgens plan en er ontstonden een aantal irritaties en botsingen op de baan. Hierbij belandde Rick den Hartog in de bandenstapel. Hierdoor kreeg het team van ‘Outdoor Racing 3’ een stop/go penalty.

Pitstop
Tijdens de race moest ieder team minimaal 3 keer een pitstop maken. Waarbij één keer van kart gewisseld moest worden. De teams besloten zelf op welk moment deze wissel plaats zou vinden. Hierdoor werd de stand een aantal keer door elkaar gehusseld. Dit was o.a. aan de kop van het veld goed te merken. Team ‘Haarbosch’ won de laatste paar edities van de 2-uurs race. Wel waren zij meerdere keren de leiding kwijt. Daarnaast wisselden de andere teams vaak van positie.

Nog 10 minuten te gaan
Tien minuten voor het einde van de race sloot de pitstraat voor de verplichte wissels. Na twee uur racen was het duidelijk dat wederom ‘Team Haarbosch’ als eerste over de finishlijn reed met de snelste ronde tijd van 51,176. Rico uit het team ‘Haarbosch’ was daarmee de winnaar uit klasse 1. In klasse 2 was de overwinning voor het team ‘Outdoor Racing 1’ en in klasse 3 was het team ’t Begin Domburg’ de winnaar.

rangen-standen

 

 

 

 

Over het algemeen werd er sportief gereden. De sfeer was goed en het team van de KartFabrique kijkt graag uit naar een volgende race. Deze vindt plaats op zaterdag 30 april 2016. In plaats van twee uur, gaan de teams 3 uur racen. Hierbij is het dan ook erg belangrijk dat de racers geconcentreerd en gefocust zijn. Het belooft weer een spannende, uitdagende en gezellige race te worden.

Het team van de KartFabrique vond het een zeer geslaagde race en hoopt iedereen graag terug te zien bij de volgende race op zaterdag 30 april!

 

Schrijf je nu alvast in voor de volgende race

Voorjaarsvakantie! Ga Karten, Lasergamen of speel Prison Island
Opfriscursus! Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique