Kartfabrique start stickeractie tegen snelheidsduivels in woonwijken

De Karfabrique start een offensief tegen snelheidsduivels in de woonwijken. In Maarssen, Utrecht, Leidsche Rijn en de Meern zijn op onveilige plekken in de wijken kliko’s bestickerd met de tekst ‘Hier 30’. Bewoners kunnen zo zelf de kliko aan de weg zetten om automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

Meeste bekeuringen binnen de bebouwde kom
Nog altijd worden de meeste bekeuringen binnen de bebouwde kom uitgeschreven. In 2011 is ruim de helft (52,6%) van de snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom geconstateerd.
“Om de veiligheid van de inwoners in de omgeving van Utrecht te borgen moet het aantal snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom drastisch omlaag. Wij dragen graag ons steentje bij om uw woonomgeving veiliger te maken. Daarom hebben wij in drie dagen tijd ruim 200 stickers geplakt op kliko’s in Utrecht en nabije omgeving”, aldus Jan van Eck, eigenaar van de Kartfabrique.  

Start van meerdere acties
De stickeractie van de Kartfabrique is een eerste stap in een brede campagne om de verkeersveiligheid in de wijken te verbeteren. Jan van Eck: ‘We willen absoluut geen politieagentje spelen, maar we proberen te ondersteunen waar de instanties ophouden. We willen het luchtig en ludiek doen, zonder mensen voor het zere been te stoten.’

Samen streven naar een veilige buurt voor iedereen
Heeft u een situatie of idee waarmee de Kartfabrique kan helpen? Wij roepen bewoners in de regio Utrecht op om contact met ons op te nemen via kartfabrique.nl om hun wijk verkeersveiliger te maken. Wij beoordelen dan of en hoe wij een helpende hand kunnen bieden.  

TIP: Ook u kunt helpen de veiligheid in uw buurt te vergroten. De klikosticker is gratis te bestellen via www.kartfabrique.nl.

Kartfabrique geeft 'Hier 30' Klikostickers weg
Ernstige hinder op A2 en A12: ingebruikname derde buis Leidsche Rijntunnel
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique