Kartfabrique pakt uit met Open Dag


UTRECHT- De Utrechtse kartbaan De Kartfabrique op de Westkanaaldijk 7 bestaat tien jaar. Om dit te vieren houdt de tot racecircuit omgetoverde oude mengvoederfabriek op zondag 26 september van 11.00 tot 17.00 uur een Open Dag met het grootste racespektakel van Utrecht.

De Kartfabrique is trots op haar tienjarig jubileum. De gepassioneerde Utrechtse ondernemers Krijnie en Jan van Eck toverden tien jaar geleden de oude mengvoederfabriek op de Westkanaaldijk om tot een modern kartcircuit. Wat er zo bijzonder is aan de Kartfabrique, zijn de locatie, de lengte van de kartbaan en de kwaliteit. “Behalve dat wij de enige kartbaan zijn die in zo’n mooi historisch oud pand zitten, hebben wij ook de langste baan in Nederland. De meeste banen zijn ongeveer 600 meter, maar die van ons is bijna één kilometer”, verklaart Sybren Ophof, Commercieel Directeur. “En wij steken heel veel geld in onze kwaliteit. Veel banen rijden jaren op dezelfde karts, maar wij investeren zowel in de allernieuwste onderdelen als elk jaar in nieuwe karts”, legt Sybren Ophof uit. Dat is ook de reden dat het een zeer succesvolle baan is. “De mensen komen niet bont en blauw van onze baan.”

Verlengd Racecircuit
Speciaal voor de Open Dag verlengt De Kartfabrique voor het eerst haar racecircuit van 900 naar 1500 meter. “Dat is zondag echt een extra trekker voor de mensen. En wie weet, als het een succes is, laten we het liggen”, vertelt Sybren Ophof. Het circuit gaat daardoor ook gedeeltelijk door de open lucht. Kinderen kunnen zich niet alleen op de kartbaan vermaken, maar ook op een springkussen of een racemotor in een ijzeren bol (bekend van Top Gear). Mocht je nou niet zo geïnteresseerd zijn in het hele motor- en kartgebeuren, kun je mee met de rondleiding door de fabriek. “De Fabrique bestaat uit twee delen; de kartbaan en de evenementenlocatie. Dit laatste lijkt een beetje op de Westergasfabriek in Amsterdam en we laten de bezoekers alles zien”, nodigt Sybren Ophof uit.

Boete voor karters met helmmutsen
Verhalen uit de pits - Project
Betalingsmogelijkheden
Reviews
Kartfabrique