next mail playknop ausgoinglink videoplay EN NL quote info_black-11px info_black-14px info_white-11px info_white-14px star_half ig in sc slide twitter marker search facebook whatsapp stripes check star close_fill small_arrow_right big_arrow call chevron_down clock close hamburger play ticket user remove add faq camera play
ma
25
mrt
15:30 - 23:00
di
26
mrt
15:30 - 23:00
wo
27
mrt
15:30 - 23:00
do
28
mrt
15:30 - 23:00
vr
29
mrt
15:30 - 00:00
za
30
mrt
09:30 - 00:00
zo
31
mrt
09:30 - 23:00
Nieuws -
7 tips voor een stressloos vrijgezellenfeest

Je beste vriend of vriendin gaat binnenkort trouwen en jij bent gevraagd om het vrijgezellenfeest te organiseren. Help! Of zit je al helemaal in je rol? Onze uitjes expert Samantha Vink deelt graag haar stappenplan en tips met je voor een stressloze voorbereiding:

1. Zoek een bondgenoot
Leuk, zo’n vrijgezellenfeest, maar het is een flinke kluif om het te organiseren. Zoek dus een bondgenoot die dit varkentje met jou gaat wassen! Vraag aan de bruid(egom) wie er uitgenodigd moet worden, dan weet je zeker dat je niemand vergeet.

2. Prik een datum
Klinkt logisch, maar het plannen van een vrijgezellenfeest begint met het prikken van een datum. Gebruik hiervoor handige tools als datumprikker.nl of de app LouLou, want op een discussie in de what’s app-groep zit niemand te wachten.

3. Organiseer een korte brainstorm
Zoveel mensen, zoveel wensen. Om een dag te organiseren waar iedereen blij van wordt, is het handig om te weten wat iedereen leuk vindt om te doen. Organiseer daarom een korte brainstorm, in het echt of via een online tool als Skype of Google Hangout. Oja, belangrijke tip: Knopen doorhakken doe je met z’n tweeën of drieën, niet met de hele groep.

4. Bepaal het budget
Als je dan toch bij elkaar bent voor die brainstorm, bespreek dan ook meteen even het budget. Er is niks vervelender dan gedoe over kosten achteraf. Het gemiddelde vrijgezellenfeest in Nederland kost zo’n 125 euro, maar dat budget heeft niet iedereen. Met een poll kun je snel checken wat jouw vrijgezellige vrienden voor dit feestje over hebben.

5. Reserveer een leuke activiteit
Datum geprikt? Dan ga je nu samen een leuke activiteit bedenken om te doen. Als je ‘s avonds nog op stap gaat, maak het programma dan niet te lang (maximaal 7 uur) en zorg ervoor dat er genoeg tijd is om te eten en te drinken tussendoor. Vergeet tot slot je activiteit niet te reserveren, om teleurstelling te voorkomen.

6. Regel vervoer
Grote kans dat je met je vriendengroep een eindje moet reizen naar je activiteit. Spreek van tevoren een centrale plek af om te verzamelen en zorg dat het vervoer geregeld is. Het OV kan nog wel eens vertraging hebben. Houd daar rekening mee, zodat je niet te laat komt.

7. Stuur een uitnodiging en reminder
Je bent natuurlijk helemaal enthousiast over wat je allemaal geregeld hebt en deelt hier en daar wat informatie. Vergeet niet een uitnodiging te sturen naar alle vrijgezellige mensen die met je mee gaan, zodat ze alle belangrijke informatie bij elkaar hebben staan. Denk aan een programma voor de dag, de afspraken over het vervoer en hoe de kosten betaald mogen worden. Vergeet niet om een paar dagen van tevoren een reminder te sturen. Better safe than sorry!

Met deze voorbereiding heb jij als organisator de boel helemaal onder controle. Vergeet tijdens de voorbereiding niet te communiceren met je vrienden. Het is de bedoeling dat je de bruid(egom) verrast, niet de genodigden 😉

Laat dat vrijgezellenfeest maar komen!